Şiveydiz yemeği nasıl yapılır

Şiveydiz neyle yapılır?

Şiveydiz taze sarımsak ve kuzu etiyle yapılan bir Antep yemeğidir. Terbiyeli bir suyu olması nedeniyle hafif ekşimsi bir tadı vardır, taze sarımsağın kuru sarımsağa nazaran hafif olan tadını ortaya çıkarır.

Şiveydiz hangi yörenin yemeği?

Nefis bir Gaziantep yemeği olan şiveydiz için; et ve nohut önceden ayrı ayrı haşlanmalıdır. Yeşil sarımsaklar ve pırasalar, kokusunun giderilmesi için, birkaç kez suda bekletilip suyu süzülmelidir. Yemeğe ilave edilecek olan yoğurt, ayrı bir yerde çırpılmalı ve yemeğin suyu ile ılıtılarak eklenmelidir.

Şiveydiz çorbası nasıl?

Derince bir kaseye yoğurt alıyoruz. İçine yumurta sarısı ve unu ekleyip, çırpıyoruz. Etlerden aldığımız sıcak suyu yavaş yavaş yoğurtlu meyaneye karıştırıyoruz. Daha sonra terbiyeyi tencere içine boşaltıp, harlı ateşte bir taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz.

Antep Usulü sarımsak Aşı nasıl yapılır?

Tencereye kuşbaşı et koyularak kendi suyunu çekene kadar pişirilir. Tuz ve 4-5 su bardağı su ilave edilerek haşlanmaya bırakılır. Pişen etin içine önceden haşlanmış olan nohut ilave edilir. Hafif iri ve çapraz şekilde doğranmış taze sarımsak, et ve nohuda ilave edilerek yumuşayıncaya kadar kaynatılır.

Şiveydiz içinde ne var?

Şiveydiz Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 250 g kuzu kuşbaşı
  • 500 g ayıklanmış taze sarımsak.
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut.
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt.
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un.
  • Sıcak su.

Oct 15, 2021

Gaziantep’in en meşhur yemeği nedir?

Gaziantep'in meşhur yemekleri şunlardır; Ali Nazik kebabı, batma kaymak, patlıcan kebabı, lahmacun, ayva kebabı, elma kebabı, nohut dürüm, firik pilavı, simit kebabı, içli köfte, pirpirim aşı, Antep fıstıklı şekerli börek, mahşe, cacıklı Arap köftesi, cartlak kebabı, yağlı köfte, ekşili taraklık tava, iç katması, …

Diyarbakır hangi yemeği meşhur?

Diyarbakır'ın en ünlü yemekler arasında:Meftune, Pıçık, Duvaklı Pilav, Nardanaşı, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, Ayvalı Kavurma, Mumbar Dolması, Patlıcan Dizme, Cartlak Kebabı, Kaburga Dolması, Gevre, Ciğer Kebabı, Serbizer Çorbası, Bostana Salatası, Acılı Ezme ve Elma Düzmesi bulunmaktadır.